Wysłany: 2012-02-02, 17:18 Kompatybilność rozruszników do różnych silników
Hej.
Pytanko moje główne jest następujące - czy rozrusznik od Oplowego 1.7 D/TD podejdzie do smallblocka (konkretnie x14nz)?
A taka sugestia - z racji, że nic na ten temat nie znalazłem na forum można by w tym temacie zrobić zbiór modeli rozrusznika. Nie wiem jak to sensownie opisać, ale chodzi o takie mini kompendium na temat kompatybilności rozruszników od danych silników - czyli tego że np. rozrusznik od c16nz pasuje do x14nz, a np. rozrusznik od z32xe nie pasuje do x10xe (czy to jest prawdą nie wiem - strzelam jako przykład).
Pozdro
Marka: OPEL
Model: Astra f
Pojemność: x14nz
Wysłany: 2012-02-02, 20:58
moge w niedziele wieczorem przygotowac taka rozpiske na podstawie mojego firmowego katalogu czyli jaki rozrusznik pasuje katalogowo (czyli preferencje producenta) do danego samochodu (oczywiscie mowie o oplach) - postaram sie nie zapomniec wrazie jakby to mnie pogonic
Ostatnio zmieniony przez ELGregory 2012-02-02, 20:59, w całości zmieniany 1 raz
Marka: OPEL
Model: Astra f
Pojemność: x14nz
Wysłany: 2012-02-06, 00:29
Przygotowalem pliczek z rozrusznikiem do twojej astry czyli specyfikacja rozrusznika oraz w jakich pojazdach byl stosowany (zaznaczam ze sa to dane katalogowe!!!)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum