Wysłany: 2010-07-06, 20:23
Ryjekc20ne napisał/a:
Dowiemy sie ale ma
ile ma?
Już nie długo
Nie jest to coś super extra ale jest dobrze, przynajmniej jak na razie
Co prawda wychodzi teraz parę innych rzeczy do robory, muszę amorki zmienić, prawdopodobnie pompa oleju(mam tylko nadziejęże nie panewki), idą do wywalenia te rury karbowane dolotu i wsadzam takie jak się należy, te nie do końca się sprawdzają. A do tego kolektor wydechowy wypalił się i poukładał po swojemu i trzeba troszkę liznąć flanszę bo puszcza z pod uszczelki. No i najważniejsze puszcza olej, chyba uszczelniacz pod kołem zamachowym. Jak widać jeszcze troszkę roboty zostało ale powoli do przodu, ważne że jeżdzi i daje dużo radości właścicielom
Z wykresem czekamy do ukazania się na łamach gazety opelspecial .
Po ukazaniu się w kioskach zapodam na forum.
Ostatnio zmieniony przez max1975 2010-07-06, 20:33, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Opel
Model: Calibra
Pojemność: 2.0
Wiek: 28 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 71 Skąd: Warszawa - Wola
Wysłany: 2010-07-09, 00:10
przeczytałem temat od samego początku do samego końca - czyta się jak dobra książka Chciałbym zobaczyć tą Corsę na żywo... jak już ogarniesz do końca wszystko w silniku to pomyśl nad usunięciem jednak wszystkich zewnętrznych oznak mocy auta... nie wiem jak na Tobie ale na mnie największe wrażenie robią takie cichacze... jakiś czas temu koło mnie na Kasprzaka widziałem żółtą (chyba bo ciemno było) Corsę A, podrdzewiałą, niby nic, tylko że miałą glebę, koło i jakiś taki dziwny dźwięk - obok stała jakaś beemka, która chciała chyba się jakoś pokazać i jej nie wyszło - Corsa wystrzeliła jak z armaty, zanim zdążyłem powiedzieć "o k***a" była już trzy długości przede mną i tą beemką - i takie właśnie samochody robią na mnie największe wrażenie, tacy cichociemni
Potem się dowiedziałem że ta Corsa ma XE pod maską...
Wysłany: 2010-07-09, 13:27
pedro, Sporo rzeczy jeszcze ominołem, nie ma ostatnich fotek ani rozwiązań. Masz rację z cichociemnymi nieraz może opaść szczęka ale za to wygląd też może prowokować i od kąd mam to turbo, a zaznaczę że nie było zakładane do wyścigów tylko poprawienia osiągów. Zdaża się że staje obok mnie na światłach jakieś inne auto i próbuje swoich sił. Jednym opada kopara, drugich łapie ździwko a inni są lepsi ale to niezła zabawa. Sporo ludzi zaczepia mnie i pyta co tam jest i ile ma mocy? Mówią że ładny samochód i takie tam a ja mam banana na gębie bo miło słyszeć jak ktoś chwali twoja ciężką pracę a ile jej było tylko ja wiem.
A co do oglądania to może uda się jakiś spocik, jutro mamy corsasport o 18-tej pod BUW-em. Zapraszam
Marka: OPEL
Model: Corsa B
Pojemność: 1.6
Wysłany: 2010-08-08, 14:03
wizę max nie zaktualizował tematu to pozwolę sobie tą informację wstępnie wpisać, przy 0.4 bara max wydmuchał 144kM i 199 Nm. Myślę że więcej info udzieli sam w wolnej chwili . Ja miałem okazję tym jechać przy 4 osobach na pokładzie robi wrażenie więc przy jednej czy 2 to już istna rozpusta
_________________ sam sobie narysuj świat ! coś nie podoba ci się ? to sobie to zdrap...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum