Marka: Opel
Model: Astra
Pojemność: C20NE.. podtlenek gazu:P
Wiek: 19 Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 8 Skąd: Nieciecz/Garwolin
Wysłany: 2010-08-01, 00:16 Astra Cabrio C20NE:) By Kuzi
Witam wszystkich:)
Kupiłem Asterkę Cabrio jakiś miesiąc temu i teraz przydało by się ją zaprezentować
Więc:
Opel Astra C20NE
Przejechane: 145tyś podobno:P
Wyposażenie:
- wspomaganie kierownicy
-elektryczne lusterka
-elektryczny dach
-elektryczne szyby
-ABS
-centralny zamek
-Radio CD (JVC)
W planach:P
- Alusy bo stoi na zimówkach ;/ i tak już do wymiany
-rudego gdzie nie gdzie wyeliminować:P
-konserwacja podwozia
-polerka całej Asterki
-podświetlenie zegarów na biały wyrazisty
-zmiana mieszków
-polerka pokrywy zaworów
- grill
- lampy tylne ale jeszcze się zastanawiam
Mechanicznie:
-Wymiana rozrządu
-olej i filtry
-gumy tylnej belki
-gumy wahacza i stabilizatora
Co zrobiłem
- Założyłem gaz sekwencja dałem 1900zł
- uszczelkę pokrywy zaworów
- wyczyściłem cały środek
-łatki na dachu bo nie jest idealny … pewnie za rok wymiana
No to powiem cos od siebie bardzo ładna asterka cabrio jest lans i jest dobrze wpakuj z 17" z rantem bedzie super ale.........i tu zaczynaja sie schody.
Wywal tą naklejke/ naklejki Warcy Rycy Cescy bo to nie pasuje do astry wrecz wiochą zalatuje i ten smok jakiś taki nijaki
Kuzi, na tył blenda w kolor, zderzaki w kolor za wyjątkiem górnej listwy, lampy tylne polift lub jakieś pomodzenie folią chociaż. Przemyśl czy grill od Vauxa Ci nie pasuje, bo dla mnie w ciemnych to zajefajna rzecz. I jaki to jest rocznik?
No i oczywiście wywal te naklejki.
Btw, nie pisałbyś się na jakiegoś małego spota jutro? Będę leciał przez Garwolin.
Nie będę oryginalny ale ładny felga+parapet i gleba, zrobić blachę, dach i starczy. Ładny kolorek. A na zimę masz drugie autko bo pod ta plandeczką to w nasza zimę może być nie za ciepło.
Generalnie z tego co słyszałem opinie, to AF cabrio w zimie spokojnie daje sobie radę. Pod warunkiem, że dach nie jest bardzo bardzo dziurawy i nie cieknie do środka. Bo to już problemem może być.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum