Marka: opel
Model: astra f sedan 1.6 8v
Pojemność: astra 1.6 8v
Wysłany: 2011-10-03, 17:27 jak poznać czy klima jest oryginalnie zamontowana
posiadam astrę f 96r 1.6 8v sedan wersja gl ma zamontowaną klimę -działa po czym poznać że jest zamontowana przez fabrykę a po czym jak by ktoś sam założył .dziwi mnie to bo klima jest a brak elektryki w aucie -szyby itp mechanik twierdzi że była zakładana prywatnie bo mu coś nie pasowało
_________________ . . .
Jestem Świadom Swoich Wad,Ale Ty Też Popatrz W Lustro
. . .
Wysłany: 2011-10-03, 18:41
tak też myślę parę złoty to kosztuje ,gdzie sens i logika tego .ach ci mechanicy . tak napisałem bo po zakupie astry chciałem zakupić palec,kopułkę, sprawdzali w sklepie w kompie i co im się okazało ,że powinien być aparat zapłonowy dobrali mi wszystko kopuł i pale ok,pojechałem do kumpla rozrząd wymienił ,patrzy a tu koło pasowe od elektronicznego bez znaku ok jakoś to ustawił ten zapłon zakłada pasek klinowy stary a on piszczy szuka patrzy a tam na dole obok sprężarki brak rolki napinającej .dlatego piszę na temat tej klimy bo kto wie
_________________ . . .
. . .
maniek 2408, z tego co wiem to fabrycznie chyba w 1.4-1.6 8V nie było klimy. Raczej dokładka. Zazwyczaj też klima była ostatnim dokładanym wyposażeniem - najpierw elektryka, potem klima. No i GL to golas, max z poduchami, abs-em i wspomaganiem.
Ale teoretycznie można było zamówić sobie Astrę bez niczego, a tylko z klimą. Tylko wtedy by już raczej nie miała oznaczenia GL.
Wysłany: 2011-10-03, 19:10
no wiesz gl to tylko napis na listwach na drzwiach -ale faktycznie trochę kasy i roboty jest przy zakładaniu samemu komu by się opłacało od zakupu minęły 2mieś klima działa ,kumpel miał astre 1.6 8v klima fabryczna.na lato podjadę do chłopaków od klimy i oni ocenią .dzięki za odp.a moje autko posiada centralny ,abs,wspomaganie,el ustawianie świateł no i klimę,ostani właściciel wymienił niedawno widać zawieszenie przód oprócz amorków ,obydwie chłodnice ,przewody wodne,za te cudo dałem 4,6tyś jak myślicie warto było,odbiegłem od tematu ale moje sumienie jest czyste wada sprzęgło do wymiany
_________________ . . .
. . .
maniek 2408, aspekt opłacalności tu jest zbędny. Ludzie często dodają wyposażenie, bo im to ułatwia życie. Poza tym ktoś mógł to dodać 10 lat temu, a nie teraz - i było to bardziej opłacalne.
maniek 2408, przedstaw swoje autko w przeznaczonym do tego dziale, to tam na pewno ocenimy. Tu proszę o nierobienie offtopu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum