Jak w temacie, Vectra straciła jedno oko i chciałbym podjechać do dobrego "okulisty". Czy ktoś poleci mi sprawdzonego mechanika w Płocku lub najbliższej okolicy, który szybko i bezproblemowo wymieni przepalony żarnik?
Z tego co czytałem, to chyba nawet dwa będę musiał:(
_________________ Srebrna Vecter-ka B 2.2 DTI, 2001, wersja Zender, zawias KONI Sport Kits.
Ostatnio zmieniony przez MaKar 2010-05-27, 22:17, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Opel
Model: Astra F Bertone
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 795 Skąd: 022.com
Wysłany: 2010-05-27, 23:52
jak masz troche czasu, z godzinke to sam dasz rade, znajac zycie najprościej zrzucić zderzak, zdjac lampy i potem to juz bułka z masłem. ale jak nie to nie pomoge.
Marka: Opel
Model: Vectra B Kombi
Pojemność: 2.2 DTI
Wysłany: 2010-06-10, 09:45
Pokonałem wymianę żarników. Okazało się, że nie taki diabeł straszny. Wszystko zajęło 15 minut, z czego 10 min wymiana pierwszego
Nie trzeba zdejmować zderzaka, nawet akumulatora wyjmować. Zdejmujemy osłonę plastikową (odkręca się w prawo), odłączamy kable prądowe (odkręcają się w prawo), zdejmujemy pierścień plastikowy, który trzyma żarnik (również odkręca się w prawo ). Złożenie w odwrotnej kolejności, trzeba tylko dobrze pierścień trzymający żarówkę włożyć (ma napis TOP na obudowie, więc tą stroną do góry ).
Żarniki mają wycięcia na obręczy, więc podczas wyjmowania starego warto zerknąć, żeby nowy włożyć identycznie.
Z tego co się orientowałem to koszt wymiany w warsztatach 40 - 60 zł. Ciekawe ile w ASO?
Jak coś to się polecam!
_________________ Srebrna Vecter-ka B 2.2 DTI, 2001, wersja Zender, zawias KONI Sport Kits.
Ostatnio zmieniony przez MaKar 2010-06-10, 09:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum